در این مطلب قصد داریم به بررسی همه موارد در مورد عوارض امواج وای فای بپردازیم و ببینیم که اصلا آیا امواج وای فای ضرر دارد یا خیر ؟ در ادامه با ما در سیم سرویس همراه باشید.
امواج وای فای
همین الان به اطراف خود نگاه کنید، چند دستگاه مجهز به وای فای میبینید؟ درست است! آنقدر تعداد دستگاههایی که از وای فای برای برقراری اتصال اینترنت استفاده میکنند، زیاد شده است که عقل سلیم حکم میکند که دنبال آن باشیم که ببینیم آیا چیزی به نام عوارض امواج وای فای وجود دارد یا خیر؟
امروزه همه رسانههای موجود از اینستاگرام و شبکههای اجتماعی گرفته تا تلویزیون و رادیو، هر کدام به نحوی درباره عوارض امواج وای فای نسخه میپیچند. در نتیجه بسیار حائز اهمیت است که برای یکبار هم شده این موضوع را از جنبههای مختلف بررسی کنیم، تا بلکه به یک نتیجه مشخصی درباره اینکه آیا این امواج وای فای که شبانه روز در جان ما نفوذ میکند عوارض دارد یا خیر، برسیم.
تحقیقات علمی درباره عوارض امواج
شاید از نظر من و شما دستگاههای بیسیم مدت زمان بسیار زیادی است در زندگی انسانها وجود دارند و از منظر تاریخی یک پدیده علمی قدیمی محسوب میشود اما اینگونه نیست. وجود دستگاههای بیسیم در زندگی ما به خصوص حضور دائمی آنها، پدیدهای نسبتا جدید است اما به خاطر شک و شبههای که همیشه پیرامون امواج وای فای وجود دارد، موضوع عوارض امواج وای فای همیشه مورد بحث و جدل دانشمندان بوده است.
در قدیم و در دهه 50 میلادی بر روی سربازان نیروی دریایی که در معرض رادار کشتی قرار میگرفتند، مطالعاتی پیرامون عوارض امواج وای فای انجام شده است. اما در جای دیگری بیان شده است که نهایتا قدمت تحقیقات انجام شده در این باره 50 الی 60 سال است!
تحقیقات قدیمی پیرامون این موضوع معمولا ثابت میکرد که تشعشع الکترومغناطیسی در فرکانس بالا میتواند باعث رشد تورمور و ابتلا به سرطان شود. اما در تحقیقاتی که حدود 10 سال قبل درباره عوارض امواج وای فای انجام شد، به کرات بیان شد که مقامات بهداشت جهانی برای هر دستگاهی که به نحوی با امواج الکترومغناطیس سر و کار دارند، مقررات ایمنی وضع کردهاند و شاید آنگونه که فکر میکنیم این امواج ضرری نداشته باشند.
عوارض امواج وای فای در بارداری
شاید یکی از مواردی که در زمان بارداری به دغدغه ما تبدیل میشود، این است که آیا حضور در کنار این همه امواج وای فای میتواند بر روی بارداری تاثیری داشته باشد یا خیر؟
سازمانهای بسیاری درباره تاثیر این پدیده تحقیق کردهاند. یکی از این تحقیقات بر روی زنان بارداری که سابقه سقط جنین داشتهاند و دستهای از حیوانات انجام شد. این تحقیق بیشتر به دنبال کشف اثرات منفی بر روی جنین تاکید داشت. نتیجه این تحقیق به اینجا ختم شد که تشعشات مضر یکی از عواملی است که باعث سقط جنین زود از موعد می شود. همچنین امواج wifi ممکن است مانع رشد عصبی و مغزی کودکان شود.
در یک تحقیق دیگر نشان داده شد که وقتی گروهی از زنان در معرض تشعشعات طولانی مدت الکترومغناطیسی قرار گرفتند، ممکن است تا 48 درصد بیشتر دچار سقط جنین شوند. حرف نهایی این دانشمندان این است که خانمهای باردار بهتر است که از گوشیهای هوشمند در طول بارداری تا حد امکان دوری کنند و نزدیک خودشان قرار ندهند. هم چنین به طور کلی پیشنهاد دادهاند که تا میتوانند دستگاههایی که از اتصال وای فای استفاده میکنند را از رحم خود دور نگه دارند.در سه ماهه اول بارداری جنین در حال رشد بالایی است و به همین دلیل ممکن است در برابر امواج وای فای، آسیب پذیرتر باشد.
تمام این آسیبهای احتمالی بدون ارائه مدارک معتبر و علمی چندان قابل اعتماد نیستند. زیرا همه این آزمایشها تحت شرایط آزمایشگاهی و روی قشر خاصی از افراد یک جامعه یا کشور انجام شده است که نمیتواند همه انسانها را دربرگیرند.
تاثیر امواج وای فای بر مغز
تا لحظه نگارش این مقاله، پاسخ مشخصی به این سوال که آیا از عوارض امواج وای فای میتوان سرطان مغز و تومور را نام برد؟ وجود ندارد. همه سازمانهای مربوطه جهانی امواج وای فای را فقط در دسته سرطانزای احتمالی قرار دادهاند و کسی از قطعیت سخن نگفته است.
برای تایید این عدم قطعیت میتوان به یک مثال نقض اشاره کرد. در سال 2017 در تحقیقی مشخص شد که میدان الکترومغناطیسی باعث ابتلا به نوعی تومور مغز میشود اما در تحقیق دیگری در سال 2019 ثابت شده که بین تومور مغز و میدان الکترومغناطیسی هیچ رابطه مشخصی وجود ندارد!
تاثیر امواج وای فای بر رشد گیاهان
چند دختر مدرسهای در دانمارک در سال 2013 تحقیقی بر روی چند گیاه که در دو شرایط کاملا یکسان به جز حضور و عدم حضور وای فای بودند، انجام دادند. اگر از جزییات بگذریم در نهایت آنها به این نتیجه رسیدند که وای فای باعث مرگ گیاهان شده است و به عنوان یک نتیجه کلی آن را منتشر کرده و بسیاری از رسانههای ضدتکنولوژی هم این خبر را بازنشر و از نتایج این آزمایش فریادها سر دادند!
در سالیان بعد دانشمندان بسیاری تحت شرایط مختلف این آزمایش را انجام دادند و رابطه مشخصی بین امواج وای فای و رشد گیاهان پیدا نکردند. مانند آزمایشی که در سال 2016 انجام شد و مشخص شد که امواج وای فای بر روی رشد گیاه در طول بازه 28 روز تاثیری نداشته است.
تاثیر امواج وای فای بر بدن
اگر بخواهیم به طور کلی درباره عوارض امواج وای فای بر بدن جمله قابل اتکایی بگوییم این است که سازمان جهانی بهداشت و موسسه جهانی تحقیقات سرطان، وای فای را در دسته عوامل سرطانزای احتمالی قرار دادهاند. به کلمه احتمالی توجه کنید، یعنی اینکه تحقیقات چندانی درباره این موضوع انجام نشده است و نمیتوان اظهار نظر قطعی در این باره کرد.
مشکل مطالعات مختلفی که در جای جای این جهان انجام میشود این است که اولا نمیتوان آن را به همه انسانها نسبت داد و دوما اینکه بسیاری از این تحقیقات بر روی حیواناتی مانند موش انجام شده است که میتواند به شکل مختلفی تحت تاثیر قرار بگیرند.
عوارض امواج بلوتوث
عوارض بلوتوث نیز مانند امواج وای فای هستند و نقطه نظر علمی مشخصی درباره آنها مطرح نشده است. شاید بیشترین نگرانی هم درباره امواج بلوتوث پیرامون هدفونهای بلوتوثی باشد که در نزدیکترین نقطه نسبت به مغز ما قرار دارد.
تحقیقاتی که انجام شده است نشان داده که میزان تشعشعات این دستگاهها به حدی پایین است که حتی آن خطرات احتمالی را نیز در پی ندارند و خطرناک نیستند. چه بسا استفاده و مکالمه با هدفون بلوتوثی به نفع شما هم باشد چون که دیگر نیاز نیست گوشی موبایل را با آن حجم از تشعشعات نزدیک به گوش خود بگیرید. با این توصیفات، میتوانیم به این نتیجه برسیم که امواج بلوتوث عوارضی ندارند.
کلام نهایی
در این مقاله به بررسی عوارض امواج وای فای پرداختیم و نشان دادیم که این امواج در دسته سرطانزای احتمالی هستند و نمیتوان آنها را به طور قطعی ضرر رسان دانست. اما همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و بهتر است تا حدی هرچند کم، بعضی مسائل ایمنی پیرامون وای فای را رعایت کنیم.
در پایان ضمن تشکر از شما برای مراجعه و مطالعه مطالب سایت سیم سرویس خواهشمندیم تا در صورت نیاز به خدمات اپراتور ایرانسل، با مراجعه به سایت سیم سرویس از تمامی خدمات اعم از خرید سیم کارت، سوزاندن سیم کارت، فروش مودم و…. بدون نیاز به مراجعه حضوری بهرهمند شوید.