در حال حاضر ما در عصر ارتباطات زندگی می کنیم و عدم دسترسی به سیم کارت شخصی پیامدهای فراوانی را به دنبال دارد. یکی از این پیامدها استفاده از سیم کارت های که با نام شخص مصرف کننده، ثبت نشده است. در دادگاه ها و در بسیاری از پرونده های کلاهبرداری و جنایات به سیم کارت هایی برخورد شده است که به نام فرد مجرم نبوده و در حال استفاده از سیم کارت های افراد دیگر بوده اند. در این مطلب به چالشهای احتمالی که برای خرید سیمکارت اتباع پیش رویشان قرار می گیرد و مسیر قانونی خرید سیم کارت اتباع خارجی خواهیم پرداخت.
سیم کارت برای اتباع
دانش آموزان مهاجر با مشکلات فراوانی برای تهیه سیم کارت اتباع روبرو هستند. آنها علاوه بر ثبت نام به موقع در مدارس و تبدیل شدن نحوه آموزش از حضوری به آموزش مجازی و ترکیبی، مجبور به ارتباط مجازی با معلم و مدرسه هستند. این دانش آموزان به دلیل مجاز نبودن برای اخذ سیم کارت اتباع به نام خودشان مجبور به تهیه سیم کارت به نام شخص دیگری می باشند.
مسائل مربوط به سیم کارت اتباع خارجی با عبور از مسیر قانونی حل شدنی است. مطابق قانون، اتباع خارجی می توانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز که توسط مراجع قانونی اعلام شده است، به دفاتر پیشخوان یا مراکز فروش سیم کارت مراجعه کرده. سپس به راحتی سیم کارت مورد نظر خود را تهیه کنند.
خرید سیم کارت برای اتباع
همه اتباع خارجی که اجازه اقامت قانونی در ایران دارند، میتوانند به راحتی برای خرید سیم کارت اقدام کنند. در صورتی که اقامت اتباع خارجی در ایران کاملا قانونی باشد، آنها میتوانند با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به مراکز فروش سیم کارت رفته و سیم کارت شخصی خود را تهیه کنند.
نحوه خرید سیم کارت برای اتباع خارجی
همه ایرانیان میتوانند با استفاده از شناسنامه و کارت ملی خود برای خرید سیم کارت اقدام کنند. شرایط برای اتباع خارجی متفاوت تر است و مدارک مورد نیاز آنها جهت ارائه با ایرانیان یکسان نیست. اتباع باید دارای کارت پناهندگی، کارت اقامت (آمایش)، گذرنامه معتبر، کارت هویت و اجازه اقامت در ایران باشند تا بتوانند سیم کارت شخصی به نام خود تهیه کنند.
اتباع مجاز و دارای شرایط خرید سیم کارت اتباع، پس از ثبت نام می توانند به یکی از سه روش زیر سیم کارت رو دریافت نمایند:
- دریافت حضوری از نمایندگی های منتخب اعلامی
- دریافت یک روزه از طریق ارسال سریع در تهران و کلان شهر ها
- ارسال پستی طی بازه زمانی ۱ الی ۳ روز
در ارسال سریع و ارسال پستی، مالک باید در زمان دریافت سیم کارت اتباع کپی صفحه پاسپورت و یا کپی آمایش را به مامور پست تحویل دهد.
خرید سیم کارت همراه اول برای اتباع خارجی
برای خرید سیم کارت همراه اول برای اتباع خارجی باید اتباع به صورت حضوری به دفاتر پیشخوان خدمات دولتی مراجعه کنند. پس از تأیید مدارک شناسایی متقاضی توسط متصدیان نمایندگی ها، ثبت مشخصات هویتی و تصویر مدارک شناسایی، تطبیق آن با فرد متقاضی و نیز ثبت اطلاعات اتباع در سامانهها ثبت نام سیم کارت انجام خواهد شد. فرآیند ثبتنام سیم کارت اتباع برای سایر اپراتورها مثل ایرانسل و رایتل نیز به همین شکل خواهد بود.
مشکلات اتباع خارجی برای خرید سیم کارت
بر کسی پوشیده نیست که با وجود قانونی بودن فروش سیم کارت به اتباع خارجی، این افراد به ویژه اتباع افغان، با مشکلات فراوانی هنگام خرید سیم کارت مواجه میشوند. پس از بررسیهای فراوان نتیجه حاصل شده این است که مشکلات اتباع خارجی برای خرید سیم کارت مربوط به دلایل زیر است.
- عدم اطلاع از قوانین: تعدادی از دفاتر پیشخوان و مراکز فروش سیم کارت به دلیل تازهکار بودن و عدم اشراف کامل به قوانین، از فروش سیم کارت به اتباع سر باز میزنند. آگاهی بخشی کامل از قوانین کشور در این رابطه میتواند مشکلات این افراد را به صورت کامل برطرف نماید.
- عدم هماهنگی: عدم هماهنگی در بخشهای صادر کننده سیم کارت اتباع باعث بروز مشکلاتی شده است. یکپارچگی در آگاهی و همکاری افراد و سازمانها با یکدیگر، مشکلات این فرآیند را به حداقل خواهد رساند.
- مشکلات سامانهها: سامانه پژواک برای استعلام کد فراگیر اتباع افغان ساکن ایران استفاده میشود. سامانه شاهکار شبکه احراز هویت کاربران است. برای ثبت مالکیت سیم کارت اتباع باید استعلامات لازم به وسیله این دو سامانه انجام شود و پس از مثبت بودن استعلامها فرآیند ثبت مالکیت سیم کارت انجام شود. متاسفانه گاهی این سامانه ها با مشکلاتی مواجه میشوند و نتیجه استعلامات را به درستی و یا در زمان مقرر ارائه نمیدهند و باعث بروز مشکلاتی در تهیه سیم کارت اتباع خارجی میشوند.
ثبت نام سیم کارت برای اتباع خارجی
در صورتی که دفاتر پیشخوان به هر دلیلی از ثبت نام و فروش سیم کارت به اتباع خارجی سر باز بزنند یا عامل مانع بر سر راه این افراد گذاشتند. اتباع می توانند با تماس با شماره 195 ،شکایات و مشکلات خود در این موارد از طریق سازمان تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات ثبت و پیگیری کنند.
محدودیتهای اتباع در خرید سیم کارت
افرادی که دارای ملیت ایرانی هستند میتوانند تعداد ده عدد سیم کارت تحت مالکیت خود داشته باشند. این رقم برای اتباع خارجی متفاوت است. اتباع خارجی میتوانند سه عدد سیم کارت ارائه شده توسط اپراتورهای ایرانی را تحت مالکیت خود داشته باشند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، از شرایط سیم کارت اتباع خارجی علاوه بر محدودیت در تعداد سیم کارت، دارا بودن گذرنامه معتبر و اجازه اقامت نیز است.
خرید سیم کارت برای اتباع خارجی
بسیاری از اتباع خارجی به ویژه افغانها برای اینکه در مراحل تهیه سیم کارت خود دچار مشکل نشوند، از یک ایرانی برای سند زدن سیم کارت خود استفاده میکنند. در واقع مالک حقیقی سیم کارت یک تبعه خارجی است ولی سند مالکیت آن به نام یک ایرانی ثبت شده است. این روش بسیار نامطمئن به نظر میرسد.
فعالیت سیم کارت بسیاری از اتباع خارجی متوقف میشود. زیرا در اغلب مواقع دسترسی به شخصی که سند مالکیت سیم کارت به نام او ثبت شده، به راحتی ممکن نیستد. در نتیجه اتباع امتیاز استفاده از سیم کارت خود را از دست میدهند.
کلام آخر
در عصر ارتباطات عدم دسترسی به سیم کارت شخصی مشکلات فراوانی به دنبال خواهد داشت. یکی از چالشهایی که ممکن است اتباع خارجی در ایران با آن روبهرو شوند، بروز مشکلاتی در روند تهیه سیم کارت اتباع است. طبق قوانین کشور همه اتباعی که دارای گذرنامه معتبر و اجازه اقامت هستند، میتوانند از حق مالکیت سیم کارت اتباع بهرهمند شوند.
در پایان ضمن تشکر از شما برای مراجعه و مطالعه مطالب سایت سیم سرویس خواهشمندیم تا در صورت نیاز به خدمات اپراتور ایرانسل، با مراجعه به سایت سیم سرویس از تمامی خدمات اعم از خرید سیم کارت، سوزاندن سیم کارت، فروش مودم و…. بدون نیاز به مراجعه حضوری بهرهمند شوید.