منظور از بلک لیست سیم کارت، شمارههایی است که صاحب خط میتواند با ارسال کد به اپراتور خود درخواست دریافت یا عدم دریافت پیامک تبلیغاتی را داشته باشد. در این مطلب قصد داریم تا نحوه استفاده، فعالسازی و غیر فعالسازی بلک لیست سیم کارت را به شما آموزش دهیم. در ادامه با سیم سرویس همراه باشید.
پیامک تبلیغاتی
پیامک دارای ۲ نوع اطلاع رسانی و تبلیغات است.
- پیامک اطلاع رسانی: پیامک اطلاع رسانی حاوی اطلاعاتی می باشد که مشترک منتظر دریافت آن است. پیامک تبلیغاتی مانند ارسال کد فعال سازی، یادآوری پرداخت بدهی، پرداخت قبوض، کد تخفیف، ثبت نام دوره جدید و غیره می باشد.
- پیامک تبلیغاتی: امروزه با گسترش فناوری، آگاهی افراد از روشهای مختلف تبلیغاتی بیشتر شده است. در راستای این موضوع استفاده صحیح و هدفمند از روشهای تبلیغاتی اهمیت بالایی دارد. یکی از روشهای تبلیغاتی که در چند سال گذشته نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است استفاده از پیامکهای تبلیغاتی برای جذب مشتری جدید یا نگه داشتن مشتری قبلی است.
بلک لیست سیم کارت چیست ؟
هرچند استفاده از روشهای تبلیغاتی میتواند نتایج خوبی را داشته باشد اما گفتنی است که دریافت انبوه پیامک میتواند نارضایتیهایی را نیز در پی داشته باشد. ارسال بیموقع و همیشگی پیامکها باعث ایجاد نارضایتی برای بسیاری از مشترکین شده و این افراد اقدام به قطع دریافت این دسته از پیامکها کردهاند.
در راستای این نارضایتیها و اعتراضات شرکت مخابرات برای اولینبار در سال 1391 روشهای فعالسازی و غیرفعالسازی دریافت پیامکهای تبلیغاتی را به عهده کاربران قرار دارد؛ همین زمان بود که اصطلاح بلک لیست سیم کارت یا لیست سیاه سیمکارت در بین عموم مردم جای گرفت.
ارسال به بلک لیست سیم کارت
بر اساس آمار مخابرات در سال ۹۳ از سی و سه میلیون کاربر همراه اول، تنها ۱۱٪ مشترکین ارسال پیامک تبلیغاتی خود را غیر فعال کرده اند. اما این درصد در سال ۹۴ افزایش چشم گیری داشته است.
ورود و خروج از لیست سیاه بر عهده کاربران است و تنها نیاز به ارسال کد به شماره موردنظر یا تماس با اپراتور سیمکارت دارد. با سپری کردن مراحل موردنظر، پس از 24 ساعت وضعیت سیمکارت در لیست سیاه تغییر میکند.
لیست سیاه
لیست سیاه همراه اول موضوعی است که در سامانه پیامک مورد توجه است. سامانه مخابرات در سال ۹۳ برای مشترکین خود پیامکی به مضمون عدم دریافت پیامک تبلیغاتی ارسال کرده است. مشترکینی که به این پیام جواب مثبت داده اند دیگر از خطوط 1000، 2000، 3000 ، 5000 پیامک تبلیغاتی دریافت نخواهند کرد.
برخی از خطوط 1000، 2000 و 3000 متعلق به شرکت ها و ادارات دولتی و مراکز حساس مثلا خودرو سازی، بیمارستان ها، وزارت خانه ها می باشند. این خطوط شامل لیست سیاه نمی شوند. هم چنین شمارههای مهمی مانند سرشمارههای ارسال قبض آب، برق، تلفن و … در لیست سیاه قرار نمیگیرند؛ پس با اطمینان خاطر میتوانید اقدام به خروج از لیست داشته باشید.
پیامک تبلیغاتی ایرانسل
افراد میتوانند با توجه به نوع سیمکارت خود درخواست اضافه یا حذف شدن به لیست سیاه را بدهند.
- غیر فعال سازی پیامک تبلیغاتی ایرانسل: افراد دارای سیمکارت ایرانسل برای خروج از لیست سیاه سیمکارت میبایست عدد 2 را به شماره 5005 ارسال کنند.
- فعال سازی پیامک تبلیغاتی ایرانسل: در صورت تمایل به ورود به بلک لیست سیم کارت ایرانسل باید عدد 1 را به شماره 5005 ارسال کنند؛
همچنین مشترکین ایرانسل میتوانند با شماره 700 تماس گرفته و با سپری کردن مراحل اقدام به ورود یا خروج از لیست سیاه سیمکارت خود داشته باشند.
پیامک تبلیغاتی همراه اول
مشترکین سیمکارتهای همراه اول نیز میتوانند به اپراتور خود درخواست ورود یا خروج از لیست سیاه را بدهند.
- فعال سازی پیامک تبلیغاتی همراه اول: برای این مورد کافی است مشترکین همراه اول برای ورود به لیست سیاه سیمکارت عدد 1 را به سرشماره 8999 ارسال کنند.
- غیر فعال سازی پیامک تبلیغاتی همراه اول: اگر افراد قصد خروج از لیست سیاه را دارند میتوانند عدد 2 را به شماره 8999 ارسال کنند.
همچنین مشترکین همراه اول میتوانند با شماره 09990 تماس گرفته و با سپری کردن مراحل مورد نیاز اقدام به ورود یا خروج از بلک لیست سیم کارت کنند.
پیامک تبلیغاتی رایتل
مشترکین اپراتور رایتل میتوانند با تماس با اپراتور خود برای ورود یا خروج از بلک لیست سیاه سیم کارتشان اقدام کنند. برای این مورد کافی است افراد با خط خود شماره ۲۰۰ را شمارهگیری کنند یا با سایر خطوط شماره ۰۹۲۰۲۰۰۰۰۰۰ را گرفته و با ارائه مدارک موردنیاز، اقدام به ورود یا خروج از لیست کنند.باتوجه به این موارد میتواند فهمید ورود و خروج از لیست سیاه بر عهده کاربران است و تنها نیاز به ارسال کد به شماره موردنظر یا تماس با اپراتور سیمکارت دارد. با سپری کردن مراحل موردنظر، پس از 24 ساعت وضعیت سیمکارت در لیست سیاه تغییر میکند.
سؤالات متداول پیامک تبلیغاتی
- برای بررسی وضعیت سیمکارت در بلک لیست چه کاری میتوان کرد؟
میتوانید #800* را شمارهگیری کنید. - برای خروج از لیست سیاه همراه اول باید چه کاری کرد؟
کافی است عدد 2 را به 8999 ارسال کنید. - برای خروج از لیست سیاه ایرانسل باید چه کاری کرد؟
کافی است عدد 1 را به 5005 ارسال کنید.
سخن پایانی
در سال 1391 که برای اولینبار روشهای ورود و خروج از بلک لیست سیم کارت اعلام شد و با استقبال افراد زیادی روبهرو شد. این مورد تاکنون رشد زیادی کرد و افراد زیادی اقدام به خروج از این لیست به کمک این روش کردهاند.
در پایان ضمن تشکر از شما برای مراجعه و مطالعه مطالب سایت سیم سرویس خواهشمندیم تا در صورت نیاز به خدمات اپراتور ایرانسل، با مراجعه به سایت سیم سرویس از تمامی خدمات اعم از خرید سیم کارت، سوزاندن سیم کارت، فروش مودم و…. بدون نیاز به مراجعه حضوری بهرهمند شوید.