یکی از مشکلاتی که در سال های اخیر دارندگان گوشی هوشمند با آن مواجه شدند، سرقت یا مفقود شدن گوشی می باشد. مشترکین اپراتورهای مخابراتی می توانند با روش های مختلف سیم کارت خود را ردیابی کنند. ردیابی سیم کارت به این منظور انجام می شود که شما بدانید سیمکارت یا تلفن همراهتان در حال حاضر در کجا قرار دارد.
ردیابی سیم کارت
دلایل زیادی برای ردیابی سیمکارت وجود دارد که در زیر با آن ها آشنا خواهید شد.
- شایعترین دلیل برای ردیابی سیمکارت از طریق مالکین، به سرقت رفتن گوشی آنان می باشد. هنگامیکه گوشی شما به سرقت میرود شما میتوانید طی انجام مراحلی که در ادامه برای شما توضیح میدهیم بفهمید که گوشی سرقتی شما در کجا قرار دارد.
- دلیل دیگر ردیابی سیمکارت ارتکاب جرم مالک سیمکارت می باشد.این روش ردیابی توسط مقامات قضایی و پلیس صورت میگیرد. برای مثال اگر شخصی جرمی مرتکب شود و مخفیشده باشد، پلیس و مقامات قضایی از طریق ردیابی سیمکارت (درصورتیکه تلفن و سیمکارت همراه شخص باشد ) میتوانند در کوتاهترین زمان محل دقیق او را پیدا کنند.
آیا سیم کارت ردیابی میشود؟
این را باید مدنظر داشته باشید که شما گوشی را ردیابی میکنید نه سیمکارت را!
توجه داشته باشید که جعبه و بارکد موبایلی که میخرید همیشه نگه دارید و آن را دور نریزید، چون عملیات ردیابی چه توسط پلیس باشد چه توسط اپراتور، فقط و فقط با بارکد روی جعبه دستگاه مفقود شده امکانپذیر است.
آیا سیم کارت خاموش ردیابی میشود ؟
برای ردیابی سیم کارت چند نکته را باید مدنظر داشت:
- فعال بودن سیم کارت (رجیستر بودن سیم کارت): برای ردیابی سیمکارت باید حتماً سیمکارت موردنظر فعال باشد و طبق قوانین جدید فقط سیمکارتهایی که رجیستری شدهاند فعال هستند. پس فقط می توانیم سیم کارت های که رجیستر شده اند را ردیابی کنیم.
- خاموش نبودن سیم کارت: سیمکارت خاموش (خارج از موبایل) قابل ردیابی نیست. وبرای ردیابی باید سیمکارت داخل موبایل باشد حتی اگر موبایل هم خاموش باشد میتوان سیمکارت را ردیابی کرد! پس به این شرط که سیم کارت داخل گوشی باشد می توان به ردیابی سیم کارت خاموش پرداخت.
ردیابی سیم کارت توسط پلیس
توجه داشته باشید که برای ردیابی دستگاه حتماً از ۵ روز قبل برای مسدود کردن سیمکارت اقدام کنید. زیرا طبق شرایط و مقررات جدید لازمه ردیابی گوشی و سیمکارت شما گذشت ۵ روز از انسداد آن هست.درصورتیکه قبل از تمام شدن بازه ۵ روزه اقدام به ردیابی سیم کارت خود کنید توسط مراجع قضایی مجرم شناختهشده و نتیجه ردیابی مردود میشود. اگر بعد از ردیابی پاسخ اپراتور که طی پیامک برای شما ارسال میشود منفی باشد یعنی سیمکارت شما ردیابی نشده است و شما باید پس از گذشت ۵ روز دوباره اقدام به ثبت درخواست کنید.
اما درصورتیکه پاسخ اپراتور به درخواست ردیابی سیمکارت شما مثبت باشد شما باید در کمترین زمان ممکن به مراجع قضایی مراجعه کرده و حکم ردیابی را از مراجع قضایی دریافت کنید. پس از دریافت حکم شما نهایتاً ۶ماه فرصت خواهید داشت تا حکم را به شرکت سیمکارت خود ارسال کنید.توجه داشته باشید که سرویسهای ردگیری سیمکارت از طریق سامانههای همراه اول و ایرانسل صرفاً مثبت یا منفی بودن نتیجه ردیابی را به شما اطلاع خواهند داد و هیچگونه اطلاعاتی از فرد سارق یا محل ردیابی شده سیمکارت در اختیار شما قرار نمیدهند.
ردیابی سیم کارت ایرانسل
در زیر با مراحل ردیابی سیم کارت ایرانسل آشنا خواهید شد:
- با مراجعه به دفاتر پشتیبانی ایرانسل درخواست مسدود سازی سیمکارت را اعلام کنید.
- تا گذشت ۵ روز از مسدودسازی صبر کنید.
- بعد از گذشت ۵ روز کد *6101# را با یک خط ایرانسل شمارهگیری کنید.
- بارکد یا شماره ۱۵ رقمی به اسمIMEI را که بر روی جعبه گوشی مفقودشده است را وارد کنید.
- بلافاصله پیامکی تحت عنوان: ’’درخواست شما ثبت شد، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد’’ دریافت خواهید کرد.
- بعد از گذشت۲ روز کاری نتیجه ردیابی طی پیامکی برای شما ارسال خواهد شد.
- اگر نتیجه مثبت بود، شما باید با مراجعه به مراجع قضایی درخواست پیگیری سیمکارت خود را از طریق کد پیگیری که با پیامک نتیجه مثبت برای شما ارسالشده را دهید. سپس مدارک و حکمهایی را که از مراجع قضایی دریافت میکنید را به شرکت ایرانسل ارسال کنید. تا در اولین فرصت شرکت ایرانسل با کمک پلیس بتواند سیمکارت و موبایل سرقت شده شما را پیدا کند.
- اگر نتیجه منفی بود، شما میتوانید پس از گذشت ۵ روز کاری از زمان دریافت پیامک دوباره درخواست ردیابی سیمکارت خود را بدهید.
ردیابی سیم کارت همراه اول
در زیر با مراحل ردیابی سیم کارت همراه اول آشنا خواهید شد:
- با مراجعه به دفاتر پشتیبانی همراه اول درخواست مسدود سازی سیمکارت را بدهید.
- تا گذشت ۱۰روز از مسدودسازی صبر کنید.
- بعد از گذشت ۱۰ روز کد *111*2141# را با یک خط همراه اول شمارهگیری کنید.
- بارکد یا شماره ۱۵ رقمی به اسم IMEI را که بر روی جعبه گوشی مفقودشده است را وارد کنید.
- بلافاصله پیامکی تحت عنوان: ’’درخواست شما ثبت شد، پاسخ ظرف ۴۸ ساعت از طریق پیامک ارسال خواهد شد’’ دریافت خواهید کرد.
- بعد از گذشت ۱۰ روز کاری نتیجه ردیابی طی پیامکی برای شما ارسال خواهد شد.
- اگر نتیجه مثبت بود، شما باید مبلغ۳۰۰.۰۰۰ تومان را بهحساب شرکت همراه اول وارد کنید تا این شرکت کد رهگیری را در اختیار شما بگذارد. بعد از دریافت کد رهگیری شما میتوانید از طریق مراجع قضایی و با ارائه کد رهگیری حکمها و برگههای لازم را دریافت کرده. سپس در اولین فرصت نسبت به ارسال آنها به شرکت همراه اول اقدام کنید.
- اگر نتیجه منفی بود شما میتوانید بلافاصله اقدام به ثبت درخواست مجدد کنید. اما باید توجه داشته باشید که در هر دوره شما از طریق هر خط همراه اول فقط یکبار میتوانید درخواست ردیابی گوشی را دهید.
ردیابی سیم کارت سرقتی
اگر سیمکارت شما به دلایلی مفقود یا سرقت شده باید از همان روزهای ابتدای نسبت به مسدود کردن سیمکارت خود اقدام کنید، تا پروسه کاری شما جلو بیفتد. پس از مسدود سازی در هر کدام از مراحل ردیابی سعی کنید در اولین فرصت کارهها را انجام دهید.اگر شانس داشته سیمکارت شما پس از مفقودی یا سرقت داخل موبایل بماند در این صورت عملیات ردیابی بسیار ساده و در کمترین زمان اجرا میشود.
اگر به هر دلیلی ردیابی سیمکارت از روشهای بالا که توضیح دادیم صورت نگرفت سعی کنید،از طریق مراجع قضایی و پلیس اقدام به ردیابی سیمکارت خود کنید. ردیابی سیم کارت از طریق پلیس بسیار قویتر و دقیقتر از ردیابی بهوسیله اپراتور سیمکارت است. اما باید توجه داشته باشید که ردیابی از طریق مراجع قضایی بسیار پروسه زمانبر و سختی است. زیرا به دلیل مشغلههای کاری این مراجع و اولویتهایی که وجود دارد باید زمان زیادی را صرف کاغذبازیهای این اداره کنید. اما این را بدانید که در آخر حدود ۸۰٪ این ردیابیها نتیجه میدهد.
کلام آخر
در این مطلب روش ردیابی سیم کارت از جمله ردیابی سیم کارت خاموش را به شما آموزش دادیم. در پایان ضمن تشکر از شما برای مراجعه و مطالعه مطالب سایت سیم سرویس خواهشمندیم تا در صورت نیاز به خدمات اپراتور ایرانسل، با مراجعه به سایت سیم سرویس از تمامی خدمات اعم از خرید سیم کارت، سوزاندن سیم کارت، فروش مودم و…. بدون نیاز به مراجعه حضوری بهرهمند شوید.